Ce trebuie sa stim despre aurul de 14 k si 18 k

Ce trebuie sa stim despre aurul de 14 k si 18 k

In momentul in care ne hotaram ca dorim sa achizitionam o bijuterie din aur, unul dintre criteriile de alegere ar trebui sa fie calitatea aurului utilizat la confectionarea bijuteriilor, desi modelul sau culoarea aurului par a avea o importanta mai mare pentru noi.

Pe www.bijuteriaroyal.ro, gasesti bijuteria ta preferata in functie de ceea ce iti doresti.

Diferenta dintre cele doua tipuri de aur, 14 k si 18 k, consta in cantitatea de aur pur per gram pe care o regasim in fiecare tip de karataj. Acestea fiind zise, aurul de 14 k contine 58,5% aur pur restul fiind aliaj, iar aur de 18 k contine 75% aur pur si 25% aliaj.

Adaugarea aliajului in obtinerea bijuteriilor este o necesitate, deoarece aurul in starea pura de 24 k este foarte moale si se macina in timp, se toceste si se indoaie. Alierea aurului pur cu aliaje precum paladiu, cupru, nichel sau argint ofera rezistenta si duritate.

Un alt aspect pe care trebuie sa il luam in considerare este ca proportiile aur-aliaj ofera o densitatea diferita, ceea ce duce la diferente de gramaj si de pret semnificative intre aurul de 14 k fata de cel de 18 k.

Daca optezi pentru o bijuterie din aur alb, cu siguranta recomandarea oricarui bijutier este sa optezi pentru diamante. Stralucirea acestora este cu atat mai puternica cu cat incrustarea lor este in aur alb, iar diferentele de nuante intre aurul de 14 k si 18 k in aur alb sunt insesizabile. In schimb, daca iti doresti o bijuterie din aur galben, nuanta dintre cele doua karataje poate fi usor diferita, aurul de 18 k avand un galben mai intens datorita cantitatii de aur pur din compozitie.

Suport clienti Luni - Vineri in intervalul orar: 9.30-17.00

0772210544 contact@bijuteriaroyal.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!